Amuletten

Ogen worden van oudsher geassocieerd met bescherming en dat geldt ook voor amuletten. In het oude Egypte werd het oog van zonnegod Horus al gezien als een symbool van bescherming tegen het kwaad. Vanuit India wordt onze verbeeldingskracht en intuïtie in verband gebracht met het zesde chakra, gesymboliseerd door een derde oog. 

De ogen op deze sieraden zijn ogen van totemdieren die je kunt dragen als ketting of als broche. De ogen zijn geschilderd in olieverf op taxushout. Over de  taxus  wordt wel gezegd dat deze een unieke wijsheid bezit waardoor hij ons kan helpen zowel prettige als verdrietige ervaringen te verwerken. De taxus geeft je inzicht in je onderbewustzijn.

Totemdieren of Krachtdieren stammen uit de traditie van de Native Americans. Totemdieren kunnen een gids voor je zijn en je beschermen, maar ze kunnen je ook helpen om je levenslessen te leren.

De kracht van de jaguar, het overzicht van de adelaar, de wijsheid van de uil,  de bescherming van  een schijnoog van  een vlinder; al deze dieren hebben zo hun speciale kwaliteit waarvan je iets kunt leren en die je misschien wil ontwikkelen.

Welk oog spreekt jou aan?