CirKL

Optredens en workshops op het Almeerderstrand

Deze hele zomervakantie is CitySenses met zijn kunstenaars op het strand te vinden met workshops en voorstellingen. Uitvalbasis is het StrandLab bij Poortdok. Een prachtlocatie waar je je bij mooi weer waant op een tropisch eiland.

Vrijdag 10 juli vond de aftrap van CirKL plaats: De Prelude. Bezoekers konden met ons op reis langs de elementen: Vuur, Wind, Water en Aarde. Via fragmenten uit de poëtische film The Calling van filmmaker Martijn van der Weijden daagden we bezoekers uit los te komen van hun drukke bestaan. Er waren korte optredens van Suzan Abee, Mireille Schermer en Jos Rosier. 

Een zomer vol workshops

De gedeelde verhalen en ervaringen uit de Prelude vormden het startpunt van een zomer vol workshops op het strand. Voor volwassenen is tijdens de zomervakantie elke dinsdagavond een workshop te volgen. Op 7, 14, 21 en 28 juli en 4 en 8 augustus kon je meedoen met zintuiglijke experimenten op het Almeerderstrand. Alle uitkomsten worden meegenomen in een spectaculaire finale van [CirKL] medio september. Tijdens de workshops werd geschilderd met grondstoffen uit de natuur, gingen we op zoek naar de vormen van water en bouwden we een kunstinstallatie waarbij we ons lieten leiden door de wind. Alles werd vastgelegd op film.

Aanmelden

Op www.circulairekunst.nl en www.facebook.com/citysenses vind je het programma en aanmeld-mogelijkheid. De workshops en voorstellingen zijn gratis. Echter: Vol = vol. Vergeet je niet warm te kleden als het onverhoopt wat slechter weer is. Gelukkig is het strand groot genoeg om anderhalve meter uit elkaar te blijven. Er is enorm veel te doen deze zomer op het Almeerderstrand. Op de website van StrandLab vind je nog veel meer activiteiten op het strand: www.strandlab-almere.nl

Fotografie: Leo van Heijningen