Expositie IMIX in het Kennemer Theater Beverwijk

8 feb t/m 22 maart 2022

opening zaterdag 12 februari 2022 – 16:00 uur

Nomadisch kunstenaarscollectief IMIX bestaat uit Mireille Schermer, Gemma Distelbrink, Garrie Oomkens en Marion Albers. Min of meer noodgedwongen trekken zij van plek naar plek,

Overal verbinden zij zich opnieuw met de natuur en brengen die connectie naar buiten via hun beelden, installaties en schilderijen.  Ieder van hen doet dat op eigen wijze maar de liefde voor de natuur spreekt uit al hun werk en hun werk harmonieert en versterkt elkaar.

 Marion Albers wordt onder meer geïnspireerd door natuurvolken die met een vanzelfsprekend respect voor zowel het zichtbare als onzichtbare in verbinding met elkaar en met de natuur leven.  Ze mist dat respect vaak in onze maatschappij die vaak vooral om geld en consumptie draait.  De parels van haar werk Gebed voor Moeder Aarde zijn stuk voor stuk kleine mini schilderijtjes van subtiele ingebrande plantenschoonheid.

Mireille Schermer werkt graag in en met de natuur samen gebruikmakend van de elementen, de seizoenen en wat zich aandient aan materialen. Naast kunstenaar is zij kruidenvrouw. Schermer maakt haar eigen verf van bijenwas en pigmenten, verwerkt kruiden en wortels  in zowel installaties en schilderijen als in medicinale toepassingen. De beweging van de kringloop vertaalt ze naar werk dat vertelt over groei en transformatie.

De details, de verwondering voor de eenvoud en schoonheid van de natuur, de luchtigheid, puur wat het is inspireren Gemma Distelbrink tot het maken van vele kunstwerken. Zo zijn de ‘elfenbankjes’ uit het bos terug te vinden op haar Elfenbankspiralen, Elfenbankbollen, Bollenprikken, het Bollenbos en de Elfenbank. Het is een soort handschrift waaraan haar werk te herkennen is. Ook vogelkoppen fascineren haar tot het maken van karakteristieke portretten. Distelbrink maakt haar kunstwerken uit klei soms in samenspel met natuurlijke materialen. De natuurlijke uitstraling bereikt ze door de werken in de zaagselton te smoren met vuur en rook.

Garrie Oomkens is gefascineerd door de natuur, die overal is, ook in de mens, wij zijn natuur. Hij kiest zo schilderend zijn onderwerpen: de vergezichten, de lucht, het water , het vuur, de aarde, de boom en de mens.