Naast het koord dansen, je innerlijke leeuw bevrijden en alle ballen uit de lucht laten vallen; dat is Circus CirKL.

Het vuur temmen, de clown in jezelf herkennen en je ware wilde natuur ervaren. Eigentijds, eigenwijs, eigen.

Kom naar Circus CirKL!

De bubbles van Circus CirKL staan 17 t/m 19 juni op de Esplanade, in het centrum van Almere. Een bezoek aan de EXPO en korte films in het opblaasbare paviljoen is al een beleving op zich. Daarnaast zullen alle workshops en activiteiten van Circus CirKL zowel in als rondom de tent plaatsvinden, op het stadsstrand, de groene weiden van de Esplanade en aan de rand van het Weerwater.

Alle activiteiten zijn zowel voor volwassenen als kinderen te volgen, dus kom vooral samen genieten!

Wat is Circus CirKL?

Circus CirKL bestaat uit een rondtrekkend bont gezelschap van bezielde kunstenaars die stuk voor stuk werken vanuit hun verbondenheid met de aarde. Via performance, workshops en gezamenlijk experiment delen ze levendige ervaringen met bezoekers, gebruikmakend van de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en liefde.

Circus CirKL nodigt je uit te komen ontmoeten, onthaasten, ontdekken, experimenteren, spelen en vooral ZIJN… Kom in je element, in het moment. Op vrijdag, zaterdag en zondag (17-18-19 juni) kan je in en rondom de opblaasbare bubble van CitySenses verschillende workshops volgen, de levende expositie rondom de elementen bezoeken, meewerken aan panelen voor de Flower Power Walk en genieten van korte films en een afsluitend zinnenprikkelend spektakel in de avonduren. Samen met jou voegen we nieuwe vormen toe aan de sterk groeiende circulaire wereld.

Zinnenprikkelende slotshow op 17 en 18 juni

Op vrijdag- en zaterdagavond geeft Circus CirKL van 20:30 – 22:00 uur een spectaculaire slotshow rondom de bubble-tent. Alle ontdekkingen en creaties van de workshops worden verwerkt in een actuele en interactieve presentatie waarbij alle 5 de elementen worden gevierd samen met het publiek. Samen met clown Buuk en de kunstenaars beleef je de elementen aarde, water, vuur, lucht en liefde op een eigenzinnige manier.

The Calling – Poëtische filmkunst

In de bubbles worden korte films vertoond van filmmaker Martijn van der Weijden. Naast de korte film over ‘CirKL – The Elements’ is de film ‘The Calling’ te zien. The Calling is een abstract, poëtisch filmkunstproject dat gaat over verandering en persoonlijke groei.

Zie voor meer info: filmthecalling.com

In aanloop van Circus CirKL kon je afgelopen weken deelnemen aan verschillende workshops rondom de elementen aarde, water, vuur, lucht en liefde. Midden in de natuur namen we je mee op avontuur en kon je de elementen op een eigentijdse manier ervaren. De workshops werden gegeven door verschillende kunstenaars en waren voor zowel volwassenen als kinderen te volgen.

Hier een mooie impressie van de workshop die ik gaf over ‘Wortels’ 

Gemist? Niet getreurd. Kom naar het Circus om alsnog te participeren en houd deze website  en die van CitySenses in de gaten! Er volgen er meer in de toekomst;-)